Persbericht - sept. 2016

Brandwerende verloren bekisting

Voegen in een betonconstructie worden doorgaans gemaakt met polystyreenplaten. Dit zeer brandbare "piepschuim" moet er weer uit als het een voeg betreft die brandwerend moet worden afgedicht. GV2/Vedafrance bedacht dat dit anders moet kunnen. Bekisting, brandwering, thermische en akoestische isolatie verenigd in één materiaal: Vedafeu FB.

Vedafeu FB is een indrukbaar, niet brandbaar plaatmateriaal dat wordt gebruikt voor het maken van dilatatievoegen. Het is gemaakt van minerale wol met een hoge dichtheid en wordt geleverd in de dikten 20, 40 en 60 mm. De stroken zijn 1.200 mm lang en hebben een standaardhoogte van 200 mm. Een gepatenteerd bevestigingssysteem garandeert de werking bij krimp van het beton. Vedafeu FB biedt een effectieve bescherming tegen brand en doordringen van rookgassen gedurende vier uur (classificatie EI 240) in werkende voegen.

Vedafeu wordt op Nederlandse markt gebracht door Arcas Trading BV. Op de website van het bedrijf (www.arcas.nl) vindt u nadere informatie over deze en andere brandwerende afdichtingen voor lineaire voegen.

- Einde persbericht -

Noten voor de redactie, niet voor publicatie:

Tekst en bijbehorende afbeeldingen:

terug naar persberichten