projectnieuws 30 november 2017

Bijzonder dilatatievoegprofiel in intensief gebruikt parkeerdak

Wijnegem Shopping Center, het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux, krijgt 25 jaar na de bouw een nieuw dak met parkeergelegenheid. Het grootschalige renovatiewerk is uitbesteed aan BetonRestore met Consolidated Nederland en Zoontjens als vaste partners. Arcas leverde zo'n 46 meter Buchberger dilatatievoegprofiel. Eén van de bestelde types werd door ons nooit eerder geleverd.

Het aan de oostkant van Antwerpen gelegen winkelcentrum heeft het drukst bereden parkeerdak van Europa. Het is 32.500 m² groot en heeft 1.500 gratis parkeerplaatsen. Buiten een groot aantal verkeersbewegingen is van belang dat met hoge snelheid wordt gereden. De toepassing van de zwaar belastbare waterdichte voegprofielen VA.8.110 en BBF95 is dan een goede keuze.

De BBF95 voldoet aan de DIN 18195. Deze, in de Benelux onbekende, norm regelt de bescherming van gebouwen tegen vocht en water. Kenmerkend voor de BBF-profielen zijn de klemconstructie en het elastische voegenband op niveau van de waterkerende laag. Het voegenband wordt tussen twee lagen dakbedekking opgenomen en ingeklemd. Hiermee wordt een uiterst betrouwbare waterdichting verkregen.

Meer informatie over het project vindt u hier.