projectnieuws 20 mei 2021

Bolsegmentopleggingen in nieuwe fly-over

Eind april werden vier opleggingen geleverd voor het middensegment van kunstwerk 23 van de Blankenburgverbinding. Het betreft hier de grootste van de in totaal twaalf stuks SMS bolsegmentopleggingen die werden besteld voor deze fly-over. Het viaduct bestaat uit drie voorgespannen velden met een totale lengte van 156 meter. Alle velden worden in-situ gebouwd. Het segment boven de A15 wordt op 4,45 meter boven de uiteindelijke hoogte gebouwd en later afgelaten op de pijlers. De vier opleggingen werden in/onder de bekisting gesteld kort voordat de wapening werd aangebracht. Inmiddels is 1.460 m³ beton aangebracht.

Blankenburgverbinding is de naam van de nieuwe snelweg A24 die de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg met elkaar verbindt. De weg met twee maal drie rijstroken moet de doorstroming in de drukke regio verbeteren. Met een verdiepte ligging en een landtunnel wordt de rijksweg zo goed als mogelijk ingepast in de omgeving. Onder de rivier het Scheur komt een 945 meter lange tunnel. De nieuwe rijksweg gaat in 2024 open.

De opdracht voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud voor twintig jaar is gegund aan BAAK. Dit is een consortium van Ballast Nedam, DEME Group en Macquarie.