projectnieuws 13 december 2018

Bruggen over sfeervolle grachten

"Sfeervolle grachten, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen. Een bijzonder goed bereikbaar kleinstedelijk woongebied met moderne grachtenpanden, design appartementen, winkels en horeca" aldus de website van de samenwerkende projectontwikkelaars. Het gaat dan om de nieuwe wijk Holland Park te Diemen. Aannemingsbedrijf Damsteegt B.V. kreeg opdracht voor de productie van tien verkeersbruggen. Arcas leverde 96 stuks brugopleggingen.

Aannemingsbedrijf Damsteegt B.V. is een onafhankelijk grond-, weg- en waterbouwbedrijf dat zich onder meer heeft toegelegd op bruggenbouw, oeverbescherming en steigers. De bruggen voor het project Holland park hebben een stalen onderconstructie en een composiet dek. Meer informatie daarover vindt u in dit filmpje.

De gewapend rubber brugopleggingen type C werden geproduceerd door onze fabrikant SNAC. Type C wordt gekenmerkt door dikke staalplaten aan de boven- en onderzijde van de oplegging waarmee de oplegging aan het steunpunt en het brugdek wordt bevestigd. In verband met het productieproces kan de staalplaat slechts aan één kant groter zijn dan de rubber kern.