projectnieuws 13 april 2017

Buchberger voegprofielen in nieuwe fabriek Danone

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuwe fabriek voor de productie van babyvoeding. Het project wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Friso - Hurks VOF. In totaal gaat het om circa 49.000 m² vloeroppervlak.

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m² gebouwd. De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby's en jonge kinderen produceren. Naar verwachting wordt het gehele project begin 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk de deuren zal sluiten.

Arcas levert de bouwcombinatie de benodigde dilatatievoegprofielen. Het gaat hier om verschillende zwaar belastbare typen die, afhankelijk van de ruimte, waterdicht of trillingsvrij overrijdbaar zijn. De waterdichte voegprofielen worden toegepast in keramisch afgewerkte vloeren van Kagetec. Omdat hygiëne bij de levensmiddelenindustrie van het grootste belang is, gaat het hier uiteraard om profielen met een glad oppervlak.

In de ruimten waar automatisch geleide voertuigen (AGV's) en vorkheftrucks rijden, zullen trillingvrij overrijdbare voegovergangen worden toegepast. Deze worden gekenmerkt door de gegolfde afdekplaten.