projectnieuws 28 mei 2020

Fietsbrug op SBD bolsegmentopleggingen

Op zaterdag 16 mei werd de 145 meter lange stalen hoofdoverspanning van de nieuwe fietsbrug tussen Cuijk en Mook op zijn plaats over de Maas gelegd. Arcas leverde aan HSM Steel Structures vier bolsegmentopleggingen van Schreiber Brücken Dehntechnik voor het project. De opleggingen waren vooraf aan de brug gemonteerd. Inclusief de betonnen aanbruggen over de uiterwaarden is de oeververbinding 358 meter lang.

Het kunstwerk is onderdeel van de snelfietsroute van Cuijk naar Nijmegen. Dit project is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. Voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud werd een aanbestedingstraject georganiseerd. Na een voorselectie kwam de Bouwcombinatie Züblin-HSM als beste uit de bus.

Het project wordt in september dit jaar opgeleverd. Naar verwachting zullen dagelijks 1.600 fietsers gebruik maken van de oeververbinding. Rob Brouwer Drone Producties maakte dit fraaie filmpje over het plaatsen van de brug.