projectnieuws 24 maart 2022

Kantoren AEB vrij van lekkage

In de kantoren van het Afval Energie Bedrijf van Amsterdam had men al jaren last van wateroverlast. De oorzaak waren lekkende dilatatievoegen in de vloer van de daarboven gelegen hal. Hier storten vuilniswagens hun lading in de bunkers van het bedrijf. De voeg bevindt zich net voor de stortbunkers. Als huisvuil wordt gemorst, dan wordt dat de bunker ingeschoven. Vervolgens wordt de vloer schoongespoten met een hogedrukspuit.

VTG Beton B.V. stelde reparatie voor met een degelijk maar bovenal waterdicht dilatatievoegprofiel: de Buchberger VA.8.110/37. Omdat de hal in bedrijf bleef, moest de opdracht worden uitgevoerd in een strak tijdschema waarbij telkens een aantal bunkers buiten bedrijf werden gesteld. Na installatie werd de proef op de som genomen door de voeg onder water te zetten. Net als in de oude situatie wordt het profiel beschermd tegen het geweld van shovels met een stalen afdekplaat.

VTG Beton is specialist in complexe betonrenovatieprojecten. Het bedrijf voert opdrachten uit als hoofdaannemer of als partner van grote bouwondernemingen. VTG is gewend onder tijdsdruk te werken in moeilijke omstandigheden, met minimale overlast en beheersbare risico's voor mens en milieu.

De foto van het bedrijf is ontleend aan de website van AEB.