projectnieuws 27 februari 2020

Koudebrugonderbrekingen in campusgebouw

Bouwcombinatie Holendrecht realiseert in Amsterdam Zuidoost 1.559 appartementen voor jongeren onder de naam Community Campus Holendrecht. Arcas leverde in september 2019 zo'n vijfhonderd Sepatherm koudebrugonderbrekingen voor de balkonsteunen van een van de drie gebouwen.

Het wooncomplex verrijst op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre. In de plinten zullen voorzieningen zoals horeca, een supermarkt en fitnessruimte worden ondergebracht. Het openbaar toegankelijke groene binnengebied biedt via fiets- en voetpaden toegang tot station Holendrecht. De samenwerkende partijen in dit project zijn Greystar (beheer en verhuur), gemeente Amsterdam, projectontwikkelaar Blauwhoed en Bouwcombinatie Holendrecht, een samenwerking tussen Wessels Rijssen & Wessels Zeist. De bouwactiviteiten zijn te volgen via een webcam.

Sepatherm is een zwaar belastbare kunststof ontkoppelingsplaat die op maat wordt geleverd. Het materiaal combineert een prima isolatiewaarde met een verwaarloosbare indrukking bij reƫle belastingen.