projectnieuws 20 september 2018

Koudebrugonderbrekingen in nieuwbouwwoningen

Bij de bouw van twee verschillende nieuwbouwwoningen koos Notebomers Bouwgroep uit het Groningse Lutjegast voor Sepatherm koudebrugonderbrekingen. Notebomers is een meer dan honderd jaar oud familiebedrijf dat maatwerk levert op het gebied van woning- en stallenbouw. Daarnaast heeft de onderneming zich gespecialiseerd in renovatie en herstel van aardbevingsschade.

Sepatherm is een zwaar belastbare kunststof ontkoppelingsplaat waarmee koudebruggen worden voorkomen. Het materiaal wordt gekenmerkt door een prima isolatiewaarde en een verwaarloosbare indrukking bij reƫle belastingen. Een uiterst lage waterabsorptie staat garant voor een blijvend goede thermische isolatie. Sepatherm wordt op maat geleverd.

In de projecten van Notebomers is Sepatherm van 20 mm toegepast in stalen draagconstructies. Op de overgang van binnen en buiten werden geboute verbindingen gemaakt met Sepatherm daartussen. Notebomers Bouwgroep leverde ons tekeningen met de exacte maatvoering van de plaatjes en de locatie van de sparingen.