projectnieuws 2 september 2021

Mattenvoegen in Weerwaterbrug Almere

Eind augustus werd de Weerwaterbrug in Almere opgeleverd. Arcas leverde aannemer Strukton VS Flex 160 mattenvoegen en SNAC gewapend rubber opleggingen. De fraaie fiets- en voetgangersbrug over het Weerwater verbindt het stadscentrum met de nog in aanbouw zijnde Floriadewijk.

VS-Flex mattenvoegen bieden een oplossing bij projecten waar andere voegovergangsconstructies minder geschikt zijn. Bij dit project waren de geringe dikte, het rijcomfort voor fietsers en de uitzettingscapaciteit van ± 80 mm van belang. De inbouw van de matten werd verzorgd door onze montagepartner Strukton Civiel.

Bij de aanbesteding van het DBCM-project werden vijf brugontwerpen door een vakjury getoetst op duurzame aspecten en levenscycluskosten. De overblijvende twee ontwerpen werden voorgelegd aan de inwoners van Almere. Het ontwerp van Quist Wintermans Architecten (QWA) en Strukton Infratechnieken kwam daarbij als duidelijke winnaar uit de bus. Bij het ontwerp heeft de architect zich laten inspireren door de vloeiende vormen van de natuur. Strukton maakte dit filmpje van de oplevering van de brug.