projectnieuws 6 oktober 2016

Nieuwe voegovergangsconstructies in drukste brug van Nederland

In de laatste week van juli vond groot onderhoud plaats aan de aanbrug van de Algerabrug. De rijbanen voor autoverkeer werden volledig afgesloten. Aannemer Slurink Specialistische Infra (SSI) zorgde onder meer voor de vervanging van vier voegovergangsconstructies. Deze werden geproduceerd door onze partner Schreiber Brücken Dehntechnik (SBD) en in zijn geheel op het werk aangeleverd. Het langste exemplaar heeft een lengte van ruim 13,50 meter. Dankzij een strakke planning van de aannemer en goede weersomstandigheden kon de brug zo'n dertig uur eerder open dan gepland.

Het nieuwe voegprofiel is een zogenoemd renovatiemodel volgens de NBD 0400. In Duitsland is deze uitvoering van een voegovergangsprofiel niet toegestaan. Hier renoveert men voegovergangsconstructies door een nieuw klauwprofiel vast te lassen aan de bestaande wapening. Het product was dus in zekere zin nieuw voor onze fabrikant. Op basis van de opgedane ervaringen, zal dit type voegovergangsconstructie worden geoptimaliseerd.

De Algerabrug is de belangrijkste verkeersader van de Krimpenerwaard. Er rijden dagelijks meer dan 50.000 voertuigen. Het kunstwerk heeft de hoogste I/C verhouding Nederland.

RTV Krimpenerwaard heeft deze film gemaakt over het werk. Op onze website vind u meer informatie over de SBD voegovergangsconstructies.