projectnieuws 3 februari 2022

Nieuwe opleggingen bij onderhoud beweegbare bruggen

Griekspoor B.V. bestelde bij Arcas in 2021 SNAC gewapend rubber brugopleggingen voor drie verschillende projecten. In alle gevallen ging het om het zogenoemde 'type B/C' waarbij het rubber blok op een stalen ankerplaat wordt gevulkaniseerd. Deze ankerplaat zorgt dat de oplegging onder alle omstandigheden - dus ook als de brug geopend is - op zijn plaats gehouden wordt.

In het waterrijke Nederland zijn beweegbare bruggen een belangrijk onderdeel van de infrastructuur. Al deze, naar schatting 1.500 oeververbindingen moeten in goede conditie blijven. Griekspoor heeft zich gespecialiseerd in beheer en onderhoud. Daarbij gaat het om grote en kleine bruggen , historisch en modern, elektrisch, hydraulisch en mechanisch aangedreven. Bruggen van hout, beton, staal, composiet en UHSB (ultra-hogesterktebeton).

De foto's zijn van de Nauernaschebrug in Assendelft. Hier werden niet alleen de twee opleggingen vervangen maar ook onder meer de leuningen aangepast, toegangspoortjes geplaatst en alle draaipunten geïnspecteerd. Meer informatie over dit project vindt u op de website van Griekspoor.