projectnieuws 1 september 2022

Waterdichte dilatatievoegprofielen in parkeergarage CHU de Liège

In opdracht van de Democo heeft DIBA Kunststofvloeren een toplaag aangebracht op de vloeren van de nieuwe parkeergarage (109) van het universitair ziekenhuis te Luik. DIBA verzorgde ook de inbouw van tweehonderd meter Buchberger dilatatievoegprofiel. Inmiddels is een tweede garage in aanbouw waar DIBA nog dit jaar zal starten met de vloerafwerking. Dit gaat om ca. 35.000 m² en 450 meter dilatatievoegprofielen.

DIBA GROEP ontwikkelt, adviseert en installeert branchegerichte kunststof vloersystemen. Ze zijn actief in de agrarische en automobielsector, in de (voedings)industrie en de zorg alsmede bij overheid en in de detailhandel. Democo maakt deel uit van de Democo Groep met totaal achthonderd medewerkers. De onderneming zorgt voor totaaloplossingen van ontwerp tot oplevering. CHU de Liège is een van de zeven academische ziekenhuizen in België.

Arcas leverde voor het project dilatatievoegprofielen type VA.8.115/20. Dit type is zeer geschikt voor de waterdichte afwerking van vloeren van onder meer parkeergarages en hellingbanen. Het is in verschillende uitvoering en hoogten leverbaar. Alleen al in Nederland zijn tientallen kilometers parkeervloeren met dit profiel afgedicht.