projectnieuws 18 januari 2024

Buchberger lijngoten en voegprofielen in gietasfalt

In opdracht van BetonRestore heeft SBO uit Andelst een parkeergarage in het centrum van Purmerend voorzien van een nieuwe gietasfaltbedekking. Tevens werden Buchberger waterdichte dilatatievoegprofielen en stalen lijngoten aangebracht.

SBO bracht in 2004 de eerste Buchberger profielen aan in Nederland en is daarmee onze meest ervaren verwerker. Voegprofiel VA.8.95/52 F werd bij vele eerdere projecten toegepast. In twintig jaar werden vele kilometers van dit profiel gemonteerd. Net als alle waterdichte Buchberger profielen heeft het een dubbele waterdichting bestaande uit het harmonicavormige tussenrubber en de daaronder liggende folie. Bij type F kraagt deze 'lange' folie uit het voegprofiel ten behoeve van de aansluiting op de bitumineuze dakbedekking onder het gietasfalt. Bij opstanden aan het eind van het voegprofiel wordt de folie opgezet en ingeplakt. Verticale hoekstukken zijn niet nodig.

Lijngoot ALR.2.120/49 is een eenvoudig gevormde lijngoot waarvan de flenzen worden ingeplakt in de dakbedekking. De goten worden op maat gemaakt met afvoeren op de gewenste positie. Na montage worden de stootnaden tussen de verschillende delen dichtgelast.