projectnieuws 28 maart 2019

TT vraagt om veerkrachtige oplegging

De TT-ligger of TT-plaatvloer is ideaal voor de bouw van parkeergarages. Met dit prefab element van Hoco Beton kunnen grote kolomvrije overspanningen worden gemaakt. Hoe groter de overspanning, des te meer parkeerruimte maar ook des te meer druk op het oplegmateriaal.

In overleg met de constructeurs van Hoco bepalen we aan de hand van belastingen en vervormingen het meest economische type en formaat oplegmateriaal. Bij de TT-ligger komen we dan vaak uit op ons topmodel Type 200. Dit "klasse 1" oplegmateriaal volgens DIN 4141 is hoog belastbaar en heeft een snelle terugveerreactie. Met name dit laatste maakt Type 200 uitermate geschikt voor toepassing in constructies met een relatief hoge variabele belasting.

Arcas levert aan Hoco Beton al jaren Type 200 voor parkeergages. Een recent voorbeeld is het project "Wonen en Parkeren Kop West Purmerend". Hier werden TT-vloerplaten geleverd van 16,95 meter lengte en 2,50 meter breedte. De elementen wegen 16,7 ton per stuk. Hoofdaannemer De Groot Bouw bouw- en Aannemingsbedrijf B.V. leverde ons de foto's van het project.