projectnieuws 16 januari 2020

Voegovergangsconstructies in busbaan te Leek

Begin oktober zijn twee SBD voegovergangsconstructies met een lengte van bijna twaalf meter geleverd aan De Boer & De Groot civiele werken. Inmiddels zijn deze ingebouwd in een vaste brug over het Leekster Hoofddiep te Leek (Groningen). De brug is onderdeel van een busbaan die wordt gerealiseerd in het kader van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Hoofdaannemer van het project is de Koninklijke Sjouke Dijkstra.

De geleverde voegovergangsconstructies werden in de fabriek in Mainhardt op maat gemaakt in het profiel van de weg. Het betreft hier voegovergangen type 2d volgens ETAG 032 waarbij stalen strips met gaten zijn gelast aan de klauwprofielen. Door deze gaten worden op de bouwplaats ankerstaven gestoken waarover zogenoemde haarspelden worden aangebracht die worden verlijmd in de betonconstructie.

De Boer & De Groot Civiele werken is een bijna tachtig jaar oud familiebedrijf met het hoofdkantoor in Harlingen. Het bedrijf is voornamelijk actief in noord Nederland en gespecialiseerd in beton- en waterbouw. De Boer & De Groot is thuis in houtwerk, kunststof, beton- en staalbouw. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwbouw maar ook om restauratiewerk.

Gedetailleerde projectinformatie en meer foto's zijn te vinden op deze projectpagina op de website van onze klant.