projectnieuws 3 september 2020

Waterdichte dilatatievoeg Olympisch stadion Amsterdam

Onder het Olympisch Stadion in Amsterdam is ver na de Spelen van 1928 een parkeergarage aangebracht. Een gang die los staat van de garage biedt voetgangers toegang. De dilatatievoeg tussen beide constructies ligt geheel of grotendeels onder grondwaterniveau en beweegt sterk. De bestaande voegafwerking werd telkens weer stuk getrokken met lekkage als gevolg. Aannemer Mobilis BV loste het probleem op met Flexjoint EP 20 voegenband.

Het voegenband werd precies op de maat van de opening (vloer, wanden en plafond) geleverd met de toebehoren voor een koude vulkanisatielas bij het ontmoetingspunt van de twee bandeinden. Na het verwijderen van de oude voegafwerking werd de voeg geïnjecteerd. Vervolgens werd Flexjoint EP met een tweecomponenten epoxyhars op de ondergrond aangebracht.

Flexjoint EP is een breed inzetbaar voegenband dat achteraf op de voeg wordt aangebracht. Het kan bewegingen in drie richtingen opnemen. Flexjoint EP is leverbaar in vijf uitvoeringen en kan worden toegepast op beton, staal en tussen bitumineuze dakbanen.