projectnieuws 15 maart 2018

Waterdichte opbouwprofielen op dunne nagespannen vloer

In Berchem (Antwerpen) worden in opdracht van GHELAMCO twee kantoorgebouwen gerealiseerd met de naam The Link. Aannemer ruwbouw is Willemen General Contractor uit Mechelen. Onderdeel van het project is een ondergrondse parkeergarage met ruim vijfhonderd plaatsen. In een gebouw van die omvang zitten uiteraard dilatatievoegen. Deze moeten waterdicht worden afgewerkt. In de slechts 200 en 240 mm dikke nagespannen vloerplaten met bijbehorende passieve wapening was echter geen ruimte voor inbouwprofielen. De aannemer koos voor GV2 opbouw profielen type JDH 5.30.

De gebouwen van The Link zijn duurzaam, maximaal bereikbaar, energiezuinig, comfortabel en, zoals de naam al doet vermoeden, geheel gericht op 'ontmoeten'. Mobiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Een treinstation, een luchthaven en belangrijke verkeersaders liggen in de buurt. Voor lokaal transport zijn deelfietsen beschikbaar. Het ontwerp van het project is van abv+ architecten bvba en Jaspers Eyers Architecten.

De aannemer is onderdeel van de Willemen groep. Dit is het grootste familiebouwbedrijf in Belgiƫ. Dochterondernemingen zijn onder meer aannemingsbedrijf Franki en wegenbouwer Aswebo. Met 2.350 medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van een kleine 700 miljoen euro.