projectnieuws 19 oktober 2017

Weiersbrug en Groningerbrug op SNAC opleggingen

In het afgelopen jaar leverden wij aan Luttjeboer BV de oplegblokken voor twee nieuwe bruggen in Assen. Deze beweegbare verkeersbruggen maken onderdeel uit van de het project "Blauwe as fase II". Hoofdaannemer is de combinatie Roelofs - J.C. Krans die opdracht kreeg voor het ontwerp (van architect René van Zuuk), de aanleg en het onderhoud van de Weiersbrug en de Groningerbrug. De firma Luttjeboer BV uit Veendam heeft de bovenbouw voor deze bruggen geproduceerd en geplaatst.

Op basis van de opgegeven belastingen en vervormingen maakte Arcas een voorstel voor de afmetingen van de brugoplegging. In overleg met Luttjeboer werd besloten tot levering van een type B/C. De ingevulkaniseerde dikke staalplaat aan één zijde van dit type oplegging biedt de mogelijkheid van mechanische verbinding aan de constructie van de opdrachtgever. Deze verbinding is noodzakelijk wanneer de minimumbelasting onder een bepaalde waarde komt. Bij een openstaande brug is dat zeker het geval.

Luttjeboer BV is een veelzijdige technische dienstverlener op het gebied van werktuigbouwkundige werken. Het bedrijf, opgericht in 1934, beheerst het complete traject van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer. De belangrijkste van activiteiten liggen op het gebied van zuiveringen, gemalen, sluizen en bruggen.