projectnieuws 1 februari 2018

ESZ opleggingen in Londense gebiedsontwikkeling

Hurks bouwcomponenten en engineering is actief in Londen. In opdracht van vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore worden duizenden woningen, promenades, horeca en winkels gerealiseerd op twee locaties nabij het Londense zakencentrum Canary Wharf. Hurks levert een aanzienlijk deel van de appartementen in haar prefab systeem. Dit bestaat uit een complete prefab betonnen structuur inclusief vloeren, binnenwanden en sandwich gevelelementen inclusief bakstenen, kozijnen, beglazing en ventilatievoorzieningen.

De productie vindt plaats in de prefabbetonfabrieken in Veldhoven en Tilburg. Hier worden de elementen op diepladers gehesen en via Rotterdam verscheept. Het gaat om zo'n tachtig transporten per week.

Arcas leverde voor het project puntopleggingen, punt-glijopleggingen en lijn-glijopleggingen. Deze worden op maat en - waar nodig - voorzien van sparingen geleverd.

Meer over het project leest u op de website van Hurks. Het promotiefilmpje "Hoe Hurks Londen verovert met prefabbeton" vindt u hier.