projectnieuws 2 maart 2017

Thermische ontkoppeling en puntopleggingen in Leidsche Rijn

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn wordt een compleet nieuw stadscentrum gebouwd. Deze stadskern moet een plek worden voor wonen, winkelen en werken. Sprangers Bouwbedrijf neemt perceel 5 voor haar rekening. Dit bestaat uit drie bouwblokken met 28 winkels, 100 appartementen en 11.400 m² kantoorruimte. De oplevering wordt verwacht in augustus van dit jaar.

CD20 bouwsystemen uit Arnhem verzorgt de levering en montage van prefab betonnen en stalen elementen van het casco van een deel van het project. Voor aanvang van de werkzaamheden werd hoofddraagconstructie berekend en getekend. CD20 liet zich voor de constructieberekeningen bijstaan door RHDHV.

Arcas leverde de afgelopen maanden aan CD20 Type 200-opleggingen die worden gebruikt tussen de verschillende constructiedelen. Dit materiaal kan tot 25 N/mm² worden belast. Voor de staalconstructie van een entree werden Sepatherm thermische onderbrekingen geleverd. Sepatherm combineert een prima isolatiewaarde met een verwaarloosbare indrukking bij reële belastingen. Beide producten komen van ESZ. Op basis van de duidelijke tekeningen van CD20 kon de fabriek het maatwerk snel leveren.